TOTALNA RASPRODAJA: Banka Srpske prodaje sve, slike sarajevskog umjetnika prodaju se za čak...

Banka je s radom počela u junu 2000. godine, a stečajni postupak otvoren je u aprilu 2017. godine.

  • Vijesti

  • 01. Nov. 2022  

  • 3

Banka Srpske u stečaju ponudila je na prodaju umjetničke slike vrijedne 35.300 maraka, koje ne mogu biti prodate po cijeni nižoj od 20 posto procijenjene vrijednosti uvećane za PDV.

Navedeno je to u oglasu koji je juče objavljen u “Glasu Srpske”. Na dobošu će se naći šest umjetničkih slika slikara Adina Hebiba, od kojih su najskuplja ulja na platnu “Žena u postojanju” i “Moj život: Krošnja” procijenjene na po 8.000 maraka.

Stečajni upravnik Banke Srpske Goran Radivojac rekao je za “Glas “ da su na licitaciji ponuđene slike koje su ostale neprodate od ranije.

- Svako ko je zainteresovan može doći u banku da pogleda slike te kupi jednu ili više. Pravo učešća imaju sva fizička i pravna lica koja uplate depozite u iznosu od deset odsto od procijenjene vrijednosti - rekao je Radivojac.

Dodao je da je usmeno javno nadmetanje zakazano za 1. decembar sa početkom u 13 sati u prostorijama Okružnog privrednog suda u Banjaluci. U oglasu je pojašnjeno i da će licitacija biti održana ukoliko se pojavi samo jedan ponuđač.

Kupac ima rok od 30 dana da plati kupoprodajnu cijenu, a isto toliko vremena da sklopi ugovor o kupoprodaji. Sve troškove sačinjavanja i ovjere ugovora te pripadajuće takse i poreze u vezi sa kupljenim slikama snosi kupac.

Radivojac je kazao da će novac od prodaje ući u stečajnu masu.

- Do sada smo imali dvije diobe i u iznosu od 100 odsto namireni su svi do petog isplatnog reda, dakle svi povjerioci koji su bili fizička i pravna lica, a nisu bili u osnivačkoj strukturi Banke Srpske - rekao je Radivojac, dodavši da očekuje da će uskoro biti isplaćen i šesti isplatni red.

Radivojac kaže da stečajni postupak redovno traje te da njegova brzina sada zavisi od brzine sudova.

- U toku su parnični izvršni postupci, sve se slijeva u stečajnu masu nakon čega vršimo ove sukcesivne diobe. Dio sredstava je rezervisan za sudske sporove, a tu je i ona parnica sa Ukio bankom, ali to sve ide svojim tokom i na to ne možemo uticati - kazao je Radivojac.

Banka Srpske bila je jedna od prvih komercijalnih banaka osnovanih u Republici Srpskoj koja je sa radom počela u junu 2000. godine u Banjaluci. Stečajni postupak otvoren je u aprilu 2017. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...