NA AERODROMU U TUZLI DOČEKAN PRVI LET "RYANAIR-a": "Postajemo značajan faktor u BiH"

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla danas je dočekan prvi let kompanije Ryanair na relaciji Beč – Tuzla – Beč.

  • Ekonomija

  • 01. Nov. 2022  01. Nov. 2022

  • 0

Obilježen je i početak dodatne dvije relacije ove kompanije Stockhlom – Tuzla – Stochklom i Memmingen - Tuzla - Memmingen.

Nakon što je avion uspješno sletio te svečano presjećena crvena vrpca, održana je konferecija za medije na kojoj je direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Dževad Halilčević rekao:

"Posebno nam je zadovoljstvo danas bilo dočekati prvi let aviokomanije Ryanair, našeg strateškog partnera. Naša očekivanja su dugoročna i međusobno uspješna saradnja. Uzimajući u obzir mrežu letova, broj i raznolikost destinacija koje leti Ryanair, aerodrom Tuzla zasigurno postaje značajan faktor zračnog saobraćaja u BiH, kao i u širem okruženju. Strateški položaj aerodroma imao je presudan značaj za dosadašnji razvoj TK, BiH, i šireg regiona.

Tri destinacije na kojima će operisati Ryanair u zimskom periodu letenja 22/23 mi vidimo kao prvi korak u uspostavi mnogo šire mreže letova, a koja će osim dosadašnji, pretežno putnika koji posjećuju prijatelje i porodicu, stimulisati razvoj turizma i stvarati poslovne prilike na novim destinacijama", rekao je Halilčević, piše Tuzlarije.net.

Uvođenje letova kompanije Ryanair rezultat je saradnje Međunarodnog aerodroma Tuzla i USAID projekta Razvoja održivog turizma na privlačenju avioprevoznika i proširenju postojećih ruta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...