PUTINOV REŽIM DOTAKAO DNO: Rusija traži balističke projektile od Irana?

Rusko traženje oružja od Irana je "indikativno" jer sugerira da su se te dvije zemlje "udružile u napadima na Ukrajince", rekao je glasnogovornik Pentagona.

  • Svijet

  • 01. Nov. 2022  01. Nov. 2022

  • 1

Pentagon smatra da bi Rusija mogla zatražiti dodatna napredna oružja od Irana za napade na Ukrajinu, rečeno je danas na press-konferenciji u Washingtonu. 

"Zabrinuti smo zbog mogućnosti da bi Rusija mogla zatražiti dodatna napredna oružja od Irana, na primjer projektile zemlja-zemlja, kako bi ih koristila u Ukrajini", rekao je danas glasnogovornik Pentagona, general Pat Ryder.

"Vjerovatno će tražiti još dronova"

Podsjetimo, CNN je ranije danas objavio da se Iran sprema poslati Rusiji dodatnih 1000 komada oružja, što uključuje balističke projektile kratkog dometa i još dronova kamikaza.

"Iran je Rusiji poslao bespilotne letjelice, a Pentagon očekuje da će Rusija vjerovatno zatražiti još dronova od Irana", rekao je Ryder.

Rusko traženje oružja od Irana je "indikativno" jer sugerira da su se te dvije zemlje "udružile u napadima na Ukrajince", rekao je glasnogovornik Pentagona.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...