TAČNO U 18 SATI: Počeo protest ispred zgrade RTRS-a, stigli i lideri opozicije

Opozicija iz entiteta Republika Srpska organizovala je još jedno u nizu protestnih okupljanja.

  • Vijesti

  • 02. Nov. 2022  02. Nov. 2022

  • 1

Nekoliko stotina građana okupilo se ispred RTRS, na poziv opozicionih stranaka PDP, SDS, Liste za pravdu i red. Iako je CIK potvrdio rezultate izbora, pristalice ovih stranaka ponavljaju da su izbori pokradeni, navodi N1.

PDP-ovci Jelena Trivić, Branislav Borenović, ali i bivši član državnog Predsjedništva Mladen Ivanić, stigli su na proteste.

Ovaj put protesti se održavaju ispred Radio-televizije RS u Banjaluci, a sve s ciljem da poruče kako neće odustati od zahtjeva sa ranijih skupova vezanih za izborne rezultate.

Usput, tu je i zahtjev prema RTRS-u za, kako su rekli, objektivno izvještavanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...