PRVA DAMA UKRAJINE OLENA ZELENSKA: "Imat ćemo problema ako nam svijet prestane pomagati"

Na pitanje što je potrebno kako bi se zaustavila ruska agresija, Zelenska je rekla da sankcije protiv Rusije "ne smiju biti obustavljene, nego ih treba ojačati".

  • Evropa

  • 02. Nov. 2022  02. Nov. 2022

  • 2

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska dala je intervju za Reuters u kojem je govorila o ruskom ratu protiv Ukrajine. U njemu je ustvrdila da će se Ukrajina naći u problemu ako solidarnost svijeta s Ukrajinom počne slabjeti te je pozvala zapadne zemlje da uvedu još strože sankcije Moskvi.

"Ne želim vjerovati da podrška Ukrajini slabi. Vjerujem da neće nestati. Vjerujem u zdrav razum, empatiju, ljudske emocije i dobre odnose. Ako sam u krivu, onda ćemo imati problema", rekla je Olena Zelenska.

Dodala je kako "ne postoji udžbenik iz kojeg možete naučiti kako biti supruga predsjednika države koja je u ratu".

"Sankcije ne smiju biti obustavljene, nego ih treba ojačati"

"Ne mogu reći da sam htjela biti u centru pažnje, ali svaki glas u ovom informacijskom ratu je važan. Ako me saslušaju, iskoristit ću ovu priliku", nastavila je.

Na pitanje što je potrebno kako bi se zaustavila ruska agresija, Zelenska je rekla da sankcije protiv Rusije "ne smiju biti obustavljene, nego ih treba ojačati", prenosi Index.hr.

"Željeli bismo da zapadne zemlje nastave istim putem. Što više finansijski pritisnu agresora, to će Rusija imati manje prilika da nastavi rat protiv Ukrajine. Nadamo se da će to upaliti", zaključila je supruga ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...