SCHMIDT NAPAO ALKALAJA: "Vidjeli smo političko manipuliranje tokom sjednice Vijeća sigurnosti UN-a..."

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt pozdravio je produženje EUFOR-ove misije ALTHEA za koju tvrdi da ostaje suštinski faktor u osiguranju sigurnosti u BiH.

  • Vijesti

  • 03. Nov. 2022  03. Nov. 2022

  • 33

Produženje misije podršku je dobilo na sinoćnjoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN), a na kojoj se, između ostalih obratio i ambasador BiH u UN-u Sven Alkalaj, iznoseći oštre kritike na račun izmjena Izbornog zakona koje je drugog oktobra nametnuo Schmidt.

“Predizborna kampanja je završena. Vrijeme je za sračunato političko manipuliranje  – što smo, nažalost, vidjeli i tokom sjednice Vijeća sigurnosti UN-a – je završeno. Sada je vrijeme da se uradi konkretan posao koji građani BiH očekuju: Ispunjavanje uslova za integraciju u EU, podsticanje ekonomskog razvoja, ublažavanje posljedica inflacije i zaustavljanje odlaska mladih ljudi iz zemlje”, stoji u saopštenju OHR-a.

Schdmidt je dodao kako sada od svih stranaka u BiH očekuje da ubrzano krene u formiranje vlasti koja će se pozabaviti ključnim izazovima, uključujući i uklanjanje diskriminacije iz izbornog sistema u skladu s odlukama Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, te poboljšanje integriteta izbornog procesa”, naveo je Schmidt.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...