„NJIH JE SKORO NEMOGUĆE ZAOBIĆI…“: Denis Zvizdić otkrio planove Naroda i pravde… (VIDEO)

Pogledajte šta je sve Zvizdić rekao o izbornim koalicijama.

  • Politika

  • 04. Nov. 2022  

  • 2

Potpredsjednik Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić (Narod i pravda) za FTV navodi da moraju biti svjesni izbornih rezultata i jasno definisati kapacitete pojedinih stranaka i koalicija.

"Da li su neke stranke neminovne u narednim koalicijama ili se oni na način vrlo jasnih procedura mogu zaobići. Ono što sada imamo prema zvaničnim rezultatima čini se da je svima jasno da je skoro nemoguće zaobići HDZ. Ali to ne znači da ćemo mi kao opozicioni blok pristati na koaliciju sa HDZ-om koja bi značila samo podjelu fotelja kao što je to bilo u koalicionom sporazumu SDA-HDZ-SNSD.

Mi ćemo insistirati na programskoj koaliciji. Mislim da prvi kontakti koji su bili neformalni govore da je i HDZ spreman da na neki način svojim glasačima isporuči ono što im je obećao u toku izborne kampanje."

Pogledajte šta je sve Zvizdić rekao o izbornim koalicijama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...