OPASNO SE ZALJULJALO: Snažan zemljtres jutros pogodio Tursku, građani u panici skakali kroz prozore, ima povrijeđenih…

Zemljotres je izazvao paniku među stanovništvom, saopćili su zvaničnici.

  • Hronika

  • 04. Nov. 2022  

  • 0

Gradonačelnik Izmira saopćio je da nema izveštaja o većoj materijalnoj šteti osim srušenog minareta na jednoj džamiji, javlja AP.

Turska služba za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) saopćila je da je zemljotres jačine 4,9 po Richteru, sa epicentrom u okrugu Buča u Izmiru, dogodio u 3:29 sati jutros po lokalnom vremenu i da je bio praćen sa nekoliko naknadnih manjih potresa, kao i da se osjetio u okolnim oblastima.

Najmanje dvije osobe su povrijeđene nakon što su skočile sa visine dok su u panici pokušavale da napuste svoje domove, objavio je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Šojlu na Twitteru.

Potres se dogodio nekoliko dana nakon što je Izmir obilježio godišnjicu zemljotresa jačine 6,6 stepeni po Richterovoj skali, koji je 30. oktobra 2020. odnio živote 117 ljudi, podsjeća američka agencija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...