ĐORĐE BALAŠEVIĆ NIJE IMAO DOBRODOŠLICU U SAMO JEDNOM GRADU: "Kazali su mi da čuvaju metak za mene"

Koliko je samo mržnje u tom gradu...

  • Estrada

  • 05. Nov. 2022  

  • 1

Banja Luka je bio jedini veći grad na prostoru bivše Jugoslavije u kojem Đorđe Balašević, legendarni novosadski kantautor nije nastupao nakon rata.

U intervju prije četiri godine, emotivno je kazao kako mu često dolaze poruke iz Banja Luke kako za njega tamo čuvaju metak.

Tada je kazao kako nema nesporazum sa Banja Lukom nego sa nekim ljudima koji su govorili u ime tog grada.

"Ja sam im odgovorio super što ste neki ipak sačuvali. Bila je jedna davno emisija, voditelj me pitao: 'Kada ćete ponovo doći u Banja Luku?'. To je bilo kada se zakuhavao rat. I ja sam rekao da ću sigurno doći. Banja Luka je grad koji sam pominjao u nekim svojim pjesmama, u svom romanu. Ona puno liči na Novi Sad. Ima neke široke ulice, drveća, zelenila. Puno sam volio Banja Luku. Rekao sam da ću doći onda kada se skupe svi koji su bili na prošlom koncertu", naveo je Balašević.

Video pogledajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...