U ULICI JOVANA CVIJIĆA: Porodica organizuje program u znak sjećanja na Đorđa Balaševića

Đorđe Balašević tradicionalno je održavao koncerte u Novom Sadu na Bogojavljensku noć, a posljednji koncert je održao 19. januara 2020. godine.

  • Estrada

  • 16. Jan. 2023  16. Jan. 2023

  • 0

Fondacija Balašević organizovaće 19. januara, na pravoslavni vjerski praznik Bogojavljenje, program pod nazivom “Na Bogojavljensku noć…”

Program će biti održan u četvrtak u Ulici Jovana Cvijića, gdje se nalazi porodična kuća Balaševića.

Kako je najavljeno, “Veče pod jednom zvijezdom” biće održano u Ulici Jovana Cvijića, ispred broja 33, navodi Autonomija.

Đorđe Balašević tradicionalno je održavao koncerte u Novom Sadu na Bogojavljensku noć, a posljednji koncert je održao 19. januara 2020. godine.

Preminuo je 19. februara 2021, od posljedica covida, nakon čega su se Novosađani danima opraštali od njega.

Predsjednik “Kolor press-grupe” Robert Čoban je u objavi na svom Facebook profilu inicirao ideju da se svake godine na Bogojavljensku noć organizuje koncert posvećen Đorđu Balaševiću, na kojem bi se okupili pop-pjevači iz cijelog regiona koji bi izvodili Balaševićeve pjesme i tako čuvali sjećanje na njega.

Čoban je objasnio da ga je na to inspirisala činjenica da se u Hrvatskoj jednom godišnje okupe izvođači iz cijelog regiona, kako bi čuvali sjećanje na preminulog Olivera Dragojevića.

Njegova objava na društvenim mrežama naišla je na veoma pozitivan i masovan odziv korisnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...