NAJAVLJEN PROTEST ISPRED SKUPŠTINE CRNE GORE: "Niko više nema pravo da ćuti..."

Evropske i građanske snage, predstavnici civilnog sektora i građanski aktivisti pozivaju na mirni građanski protest pod sloganom “IMA NAS!”.

  • Regija

  • 05. Nov. 2022  

  • 1

"Odlučni smo da jasno istupimo kao nosioci aktivnosti koji okupljaju sve koji svojoj državi žele dobro. Situacija u kojoj se nalazimo ne dolikuje građanskoj, demokratskoj i evropskoj Crnoj Gori", poručuju organizatori.

"Evropska vrijednosna većina u Parlamentu ne postoji. Duboka društvena podijeljenost i ekonomska neizvjesnost jedino su što je aktuelna parlamentarna većina prouzrokovala. Pokazalo se da njihova zlodjela neminovno dovode i do socijalnog, ekonomskog i institucionalnog haosa."

"Niko više nema pravo da ćuti i ostane nijem na Ustavnu, ekonomsku i socijalnu anarhiju u Crnoj Gori. Zato organizujemo protest, u utorak, 08.11.2022 u 18:00 h, na platou ispred Skupštine Crne Gore, koji predstavlja inicijalni događaj za dalje vaninstitucionalno i institucionalno djelovanje", zaključuju u pozivu koji prenose crnogorski mediji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...