BRUTALNO UBISTVO: Srbin izbo partnerku u prihvatnom centru za migrante

Svjedok hapšenja čovjeka bio je i opštinski odbornik Luiđi Karuzo, koji je tvrdio da je čuo napadača kako uz stavljene ruke na glavu ponavlja: “Šta sam uradio? Ubio sam je. Mrtva je”.

  • Hronika

  • 06. Nov. 2022  06. Nov. 2022

  • 2

Stevan Š. (50) ubio je danas svoju partnerku Slobodanku M. (48) u prihvatnom centru za migrante u Italiji. Stravično ubistvo koje se dogodilo u oblasti Kaljari u gradu Kapotera potreslo je cijelu zajednicu.

Kako se navodi, Stevan je sa mjesta zločina pobjegao sa krvavim nožem i sklonio se u blizini crkve u kojoj je toku bila misa za mrtve. Ubrzo se predao policiji. Incident se dogodio oko 12 časova.

Kako pišu italijanski mediji i ubica i žrtva su srpske nacionalnosti.

Svjedok hapšenja čovjeka bio je i opštinski odbornik Luiđi Karuzo, koji je tvrdio da je čuo napadača kako uz stavljene ruke na glavu ponavlja: “Šta sam uradio? Ubio sam je. Mrtva je”.

Često su se svađali

Prema riječima svjedoka, Slobodanka i Stevan su se često svađali. Rasprave su se mogle čuti i preko telefona, kada je migrant pozvao prijatelja koji je ostao u skloništu.

Još se ne zna šta se danas dogodilo, da li su se njih dvoje posvađali po ko zna koji put ili postoje drugi razlozi.

Prema riječima svjedoka, par, koji je prošlog avgusta stigao u prihvatni centar Kapotera, često se svađao. Ne izgleda da su imali djecu. Govorili su srpski i nisu dobro znali italijanski.

“Čuli su se krici”

Čuli smo vriske i nastala je pometnja, rekao je gradonačelnik Beniamino Garau za ANSA, prenosi Srpskainfo.

"Tada se čovjek sklonio u Casa Melis koju smo ostavili otvorenu jer je na kraju ceremonije trebalo da se vratimo tamo. Tada smo shvatili šta se dogodilo i čovjeka je zaustavila policija i prekinuli smo ceremoniju", rekao je Garau.

Kako se navodi, ubistvo se dogodilo oko 12 časova, a komšije su pozvale policiju oko 12.30 jer su čule vriske. Pored policije na licu mjesta je došla i hitna pomoć ali nesrećnoj ženi nije bilo spasa. Ona je navodno zadobila višestruke ubode nožem po tijelu.

Stevan je navodno priznao zločin i sada se nalazi u zatvoru, prenosi Nova.

Građani uznemireni

Cijela zajednica potresena femicidom koji se dogodio rano jutros.

Mnogi građani su izašli na ulice, zaprepašćeni onim što se desilo. Istraga o ovom slučaju je u toku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...