PREMIJERKA SRBIJE ANA BRNABIĆ PORUČUJE: "Hvala službama koje su spriječile atentat na Vučića"

Ona je dodala da se konačno čulo priznanje „od onih koji su planirali napad na srce države“ i da je pitanje da li će se čuti „makar jedno ‘izvini’ svih onih koji su ismijavali saznanja službi“.

  • Regija

  • 09. Nov. 2022  

  • 2

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je poslije izjava osumnjičenog za više ubistava Veljka Belivuka jasno da je njegov klan bio "spreman da mijenja demokratski izabranu vlast u Srbiji" i da je njihov najveći protivnik predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Hvala našim službama bezbednosti koje su sprečile atentat na predsednika Srbije kada je objavio rat protiv organizovanog kriminala i mafije. Ali borba nije gotova, nalogodavci i glavni organizatori još su na slobodi i van domašaja naših službi“, poručila je Brnabić jučer na Twitteru.

Ona je dodala da se konačno čulo priznanje „od onih koji su planirali napad na srce države“ i da je pitanje da li će se čuti „makar jedno ‘izvini’ svih onih koji su ismijavali saznanja službi“.

Podsjetimo, u Specijalnom sudu u Beogradu u utorak je nastavljeno suđenje klanu Veljka Belivuka za sedam teških ubistava i niz drugih krivičnih djela, izlaganjem optuženog Srđana Lalića, koji ima status okrivljenog saradnika, jer je prije tri i po mjeseca sklopio sporazum sa tužilaštvom o saradnji.

Lalić je opisivao do najsitnijih detalja na koji način su on i drugi optuženi u ovom postupku izvršavali ubistva. Govorio je i kako su od kavačkog klana nabavljali drogu, kako su nabavljali i kupovali oružje.

Prema njegovim tvrdnjama, grupa Veljka Belivuka je planirala i atentat na Vučića, posebno nakon „Vučićeve objave rata mafiji“. Na to je u boksu za optužene uslijedila burna reakcija, a Belivuk i Miljković su se glasno smijali.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...