ZONA SUMRAKA: Centar Beča večeras gotovo dva sata bez struje

Oko 500 priključaka bilo je pogođeno nestankom struje

  • Evropa

  • 09. Nov. 2022  

  • 0

Centar Beča večeras je gotovo dva sata bio bez struje. Na centralnoj ulici, koja kruži oko centra grada - Ringstrasse, nije bilo svjetla, a i semafori su prestali da rade, tako da je policija morala da reguliše saobraćaj na raskrsnicama.

Oko 500 priključaka bilo je pogođeno nestankom struje, saopšteno je iz elekromreže "Viener Netze".

Kompanija je, nakon popravke, ukazala da je u pitanju bio "manji nestanak", koji je, međutim, izazvao pažnju javnosti jer se dogodio u centru grada.

Tehničari su odmah po nestanku radili na popravci, što, kako kažu u "Viener Netze", nije veći problem, jer Beč ima dvije linije snabdjevanja, pa je samo potrebno priključenje na mrežu koja radi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...