„U SNS-u UGLAVNOM SJEDE ŠEŠELJEVI UČENICI…“: Poznati beogradski advokati o navodnom atentatu na Vučića…

Advokat Toma Fila izjavio je da je, dok je branio Slobodana Miloševića, bio prisluškivan i praćen po naređenju pripadnika BIA bez odobrenja Vrhovnog suda.

  • Regija

  • 10. Nov. 2022  

  • 1

Posljednjih dana se u susjednoj Srbiji nižu zanimljivosti iz sfere sudstva, pravosuđa i kriminala. Nakon svjedočenja saradnika-svjedoka na suđenju Belivukovoj grupi da je bio planiran atentan na predsjednika Srbije oglasio se i sam Aleksandar Vučić.

On je najavio da će se o tom slučaju tek pojaviti novi podaci. O svemu tome u emisiji Među nama na Nova S razgovarali su advokati Toma Fila i Borivoje Borović.

„Postoji neki kolorit u parlamentu. Sa jedne strane imamo jednu varijantu koja je crnogorska jer nema vrijeđenja nema potcjenjivanja, nema ničega“, izjavio je advokat Toma Fila kao odgovor na brojne incidente koji su postali sveprisutni u srbijanskom parlamentu.

Također, komentarišući SNS poslanika koji je simulirao oralni seks u parlamentu dok je zastupnica govorila advokat Fila rekao je da je to nedopustivo, uprkos tome što nije krivično djelo, te da se takvo ponašanje smatra nedopustivim.

Advokat Borović je komentarišući temu srbijanskog parlamenta kazao da se vrlo dobro sjeća 90-ih godna kada su radikali pravili glavne probleme u parlamentu.

Osvrćući se na ponašanje poslanika naprednjaka u parlamentu, Borović ističe da u SNS-u uglavnom sjede Šešeljevi učenici.

Komentarišući svjedočenje svjedoka-okrivljenog na suđenju Belivukovoj grupi, Borović kaže da je tužilaštvo moralo da preispita izjave o atentatu na Vučića.

Advokat Toma Fila izjavio je da je, dok je branio Slobodana Miloševića, bio prisluškivan i praćen po naređenju pripadnika BIA bez odobrenja Vrhovnog suda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...