BINGO SE NE BOJI LIDLA: "Neće se proslaviti kao u Srbiji..."

Bingo je najveća bh. poslovna grupacija i najveći poslodavac koja upošljava 9.000 ljudi.

  • Ekonomija

  • 11. Nov. 2022  

  • 5

Veliki trgovački njemački lanac Lidl uskoro ostvara prodavnice u Bosni i Hercegovini.

Direktorica Binga Ljiljana Kunosić odgovorila je na pitanje da li u Bingu strahuju, s obzirom na to da Lidl svoje proizvode nudi po veoma povoljnim cijenama.

"Nama je drago da Lidl otvori svoje prodavnice u BiH. To će biti dobro i za Bingo jer ćemo imati zdravu konkurenciju, a kada imate konkurenciju, onda se više trudite i radite da unaprijedite svoje poslovanje", kazala je ona.

Kunosić smatra da će manje trgovine, koje čine 50 posto sektora maloprodaje u BiH, osjetiti značajnije udare.

"Naravno da ćemo i mi u nekoj mjeri osjetiti te udare, ali mi u suštini radimo na niske marže. Stoga mislim da se Lidl u tom smislu neće proslaviti kao u Srbiji. Trudit ćemo se da se izborimo", kazala je Kunosić, te dodala da su ranije dolazili strani lanci koji nisu uspjeli opstati.

Bingo je najveća bh. poslovna grupacija i najveći poslodavac koja upošljava 9.000 ljudi. U posljednjih 30 godina Bingo je na domaćem tržištu investirao 850 miliona KM, što ga čini najvećim domaćim investitorom, podsjećaju iz te bh. kompanije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...