RADANOVIĆ KRENUO ČOVIĆEVIM STOPAMA: „Izbori pokazali da Srbi u FBiH ne mogu izabrati svoje legitimne predstavnike, SDA i DF će pogurati neke svoje Srbe..."

"Popuna doma narodna Parlamenta FBiH će ići tako što će SDA, DF ili druge stranke iz FBiH progurati neke svoje Srbe", kazao je Radanović.

  • Politika

  • 12. Nov. 2022  

  • 2

-Protekli izbori pokazali su da su Srbi kao konstitutivni narod u Federaciji BiH svedeni na statističku grešku. Vidi se to iz činjenice da partije sa sjedištem u Republici Srpskoj nisu osvojile nijedan mandat u Predstavničkom domu federalnog parlamenta. Uspjeli su ući jedino u skupštintu Kantona 10, gdje su Srbi većina u Drvaru, Grahovu i Glamoču. Porazno je što će Klub Srba federalnog parlamenta većinski popuniti bošnjačke i hrvatske stranke sa podobnim Srbima, kazao je za RTRS Dodikov predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović.

- Izbori su pokazali da Srbi ne mogu izabrati svoje legitimne predstavnike, rekao je Radanović te dodao da su srpske stranke samo u Kantonu 10 prešle cenzus.

- Nemamo ni jednog legiitmnog prestavnika osim iz Kantona 10. Popuna doma narodna Parlamenta FBiH će ići tako što će SDA, DF ili druge stranke iz FBiH progurati neke svoje Srbe, kazao je Radanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...