KAD UEFA KAŽNJAVA: Kase Bayerna i Celtica će biti olakšane zbog uvredljivog sadržaja

Celtic je kažnjen sa 17.500 eura zbog slogana protiv britanske monarhije.

  • Sport

  • 12. Nov. 2022  

  • 0

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Bayern iz Minhena i Celtic zbog uvredljivih transparenata navijača na mečevima Lige šampiona.

Navijači bavarskog kluba istakli su transparent sa uvredljivim sadržajem u znak protesta zbog cijene ulaznica od 70 eura koju su morali da plate protiv Plzenja na gostovanju u Češkoj 12. oktobra.

Prema propisima UEFA, to je maksimalna cijena koja gostujućim navijačima može da se naplati na mečevima Lige šampiona.

UEFA je zbog toga kaznila Bayern sa 15.000 eura, a u obrazloženju se navodi da je reč o „provokativnoj poruci uvredljive prirode“.

S druge strane, Celtic je kažnjen sa 17.500 eura zbog slogana protiv britanske monarhije.

Na transparentu koji su istakli navijači ekipa iz Glazgowa na meču Lige šampiona protiv Leipziga 11. oktobra pisalo je: „Protiv gladi i krune“.

Celtic ima historijske veze sa republikanskim pokretom u Irskoj i mnogi navijači se tradicionalno protive britanskoj monarhiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...