OKUPATOR GUBI NA JUGU UKRAJINE: Nakon Hersona, Rusi napuštaju i Novu Kahovku

Filipčuk je još jednom pozvao civile da se evakuiraju i odu u sigurnije područje.

  • Svijet

  • 12. Nov. 2022  12. Nov. 2022

  • 0

Zaposleni u administraciji okruga Kahovka u oblasti Herson napuštaju petnaestkilometarsku zonu na lijevoj obali Dnjepra, objavio je šef okružne uprave Pavel Filipčuk na Telegram kanalu.

"Danas je administracija meta broj jedan za terorističke napade Oružanih snaga Ukrajine. Stoga, po nalogu vlade Hersonske oblasti, mi, kao organ vlasti, prelazimo na sigurniju teritoriju, odakle ćemo vježbati rukovodstva okruga", navodi se u saopćenju koje prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim riječima, teritorija na kojoj se sada nalazi uprava može postati mjesto neprijateljstava, tamo se grade vojni objekti i utvrđenja.

Kao rezultat toga, Filipčuk je još jednom pozvao civile da se evakuiraju i odu u sigurnije područje.

alt

"Uslovi za život civila svakim danom su sve manje komforni. Uslužni objekti, životne potrepštine -  apoteke, prodavnice se zatvaraju. Rad komunalnih i zdravstvenih ustanova prelazi sa osnovne na hitnu pomoć", naglasio je načelnik Uprave.

Ranije u subotu, šef administracije Nove Kahovke Vladimir Leontijev rekao je da Oružane snage Ukrajine granatiraju centralne četvrti grada, odakle je planirano da izvede oko 200 ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...