JUČER OSLOBOĐEN: Slavlje u Hersonu drugi dan zaredom (FOTO)

Ukrajinska vojska uspjela je jučer osloboditi Herson nakon devetomjesečne okupacije od strane Rusije.

  • Svijet

  • 12. Nov. 2022  12. Nov. 2022

  • 0

Nacionalni TV i radijski programi ponovno su se počeli emitirati u gradu, a savjetnik gradonačelnika Hersona rekao je da su humanitarna pomoć i zalihe počele pristizati iz susjedne regije Mikolajiv.

Ukrajinska vojska uspjela je jučer osloboditi Herson nakon devetomjesečne okupacije od strane Rusije. Građani su ukrajinske vojnike dočekali sa plavo-žutim zastavama, a slavlje se nastavilo i danas.

Ukrajinski policajci i novinari vratili su se u Herson nakon što su se ruske trupe povukle iz regije. Nacionalni TV i radijski programi ponovno su se počeli emitirati u gradu, a savjetnik gradonačelnika Hersona rekao je da su humanitarna pomoć i zalihe počele pristizati iz susjedne regije Mikolajiv.

Šef ukrajinske nacionalne policije Igor Klimenko objavio je danas na Facebooku da je u gradu oko 200 policajaca, postavljaju kontrolne tačke i prikupljaju dokaze o mogućim ratnim zločinima.

Novinarka Katerina Malofieieva stigla je u Herson i objavila fotografije iz centra grada, gdje ljudi na ulicama i dalje slave.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...