ŠEŠELJ UPUTIO STRAVIČNO "UPOZORENJE" RADI TRAJKOVIĆ: "Prijeti joj slična opasnost kao Oliveru Ivanoviću"

Kaže da Kurti sada hoće da zamijeni one koji su dali ostavke, ali i dodaje da "ne bi smjeli da te Srbe unaprijed sumnjičimo“.

  • Regija

  • 13. Nov. 2022  

  • 2

"Olivera Ivanovića su ubili i to ubistvo pripisali zvaničnom Beogradu. Nešto tako mogu da urade i sa Radom Trajković – da je postave za minisricu, likvidiraju i da optuže Beograd", izjavio je u jučerašnjem jutarnjem programu TV Pink-a predsjednik Srpske radikalne stranke i ratni zločinac Vojislav Šešelj.

Šešelj je jučer na ovoj televiziji govorio o podnošenju ostavki od strane poslanika Srpske liste u kosovskom parlamentu.

Kaže da Kurti sada hoće da zamijeni one koji su dali ostavke, ali i dodaje da "ne bi smjeli da te Srbe unaprijed sumnjičimo“.

"To što su se oni našli na Srpskoj listi govori da je u njih ulagano izvjesno povjerenje. Ne bih unaprijed bilo koga prozivao dok se ne desi da neko pristane na ta Kurtijeva primamljiva obećanja i eventualno novac“, poručio je Šešelj, a prenosi KoSSev.

Sa druge strane, kaže da je srpska političarka sa Kosova, Rada Trajković, izjavila da bi pristala da uđe u kosovsku vladu ukoliko joj se ispune uslovi.

"Sada je ona te uslove tamo iznijela, da bi zamaskirala svoju ulogu“, tvrdi Šešelj.

Nakon nedavne konferencije u Beogradu na kojoj je Trajković kazala da joj se prijeti, te da "prolazi golgotu" zbog svjedočenja za ubistvo Olivera Ivanovića, Šešelj je u studiju TV Pink-a postavio pitanje – kakva joj to opasnost prijeti po život?

Odmah zatim je ocijenio da – "njoj prijeti slična opasnost kao što je prijetila Oliveru Ivanoviću".

"On (Oliver Ivanović) je bio miljenik zapadnih sila. On je uhapšen od strane šiptarske vlasti, mada nikada nikakav zločin nije počinio – u to sam ubijeđen. Trebalo je da mu se na taj način stvori oreol mučenika kako bi privukao Srbe da za njega glasaju. Nakon što je taj projekat propao, kada se vidjelo da mu ne mogu suditi, niti da Srbi imaju neke simpatije za njega, da mu je stranka propala, onda su ga ubili da bi to ubistvo pripisali zvaničnom Beogradu“, kazao je Šešelj.

Rekao je da "nešto tako mogu da urade i sa Radom Trajković".

"Da je postave za ministra, da je likvidiraju i da optuže Beograd. To je realna opasnost koja njoj prijeti. Ona ne smeta nikome ni u Srbiji, ni u srpskoj vlasti. Ona je toliko ofucana, kompromitovana da apsolutno nikakvu javnu vrijednost ne predstavlja i zašto bi njoj neko radio o glavi. Ali, da bi pristala na Kurtijevu ponudu, u to sam potpuno siguran“, poručio je Šešelj.

Ubrzo nakon jučerašnjeg gostovanja Šešelja, Rada Trajković se oglasila na Twitteru, navodeći da Šešelj "huška na ubistva".

"Predugo ovo zlo od čovjeka huška na ubistva i zločine (i od toga je napravio karijeru) a da za to nikada nije adekvatno odgovarao", navela je Trajković.

Podsjetimo, Rada Trajković održala je početkom novembra u Beogradu konferenciju za medije, gdje je posvjedočila o pritisku od strane pojedinih državnih struktura kojem je, tvrdi, izložena zajedno sa svojom porodicom.

On se ogleda u, kako je objasnila, prijetnjama, iznurivanju kroz sudske postupke kao tužene od strane potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića i jednog od šefova BIA Bojana Dimića, te ograničenoj slobodi kretanja. Uzrok je vidjela u tome što nije odustala od svjedočenja u postupku za ubistvo Olivera Ivanovića.

Istog dana se oglasio i bivši srpski predsjednik, Boris Tadić, koji je zatražio zaštitu za Trajković i to uz poruku – "da se nikada ne ponovi ono što se dogodilo Oliveru Ivanoviću", prenosi Nova.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...