ALEKSANDAR VUČIĆ DUBOKO POTRESEN: "Zastrašujuće scene iz Istanbula..."

On je izrazio uvjerenje da će ovaj zločin biti brzo rasvjetljen i da će Turska iz ove nesreće izaći još jača i ujedinjenija.

  • Regija

  • 13. Nov. 2022  

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu povodom eksplozije u Istanbulu.

"I dok sa nevjericom gledamo zastrašujuće slike koje su uzdrmale ne samo stanovnike mirnog i gostoljubivog Istanbula, već i cijeli svijet, dijelimo tugu sa Vašim narodom, nijemi pred prizorima ove tragedije", naveo je Vučić.

On je izrazio uvjerenje da će ovaj zločin biti brzo rasvjetljen i da će Turska iz ove nesreće izaći još jača i ujedinjenija.

"U svoje i u ime građana Srbije, izražavam duboko saučešće porodicama poginulih, Vama lično i Vladi Turske, dok povrijeđenima želimo brz i uspješan oporavak", naveo je Vučić.

Najmanje šest ljudi je poginulo, a 81 lice je povrijeđeno u eksploziji u centru Istanbula.

Potpredsjednik Turske Faut Oktaj izjavio je da je teroristički napad u pješačkoj zoni u Istanbulu izvršila žena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...