NEBOJŠA VUKANOVIĆ OTKRIVA: "Obren i Dobojlije nezadovolje raspodjelom plijena, a očekivali su..."

"Obren i Dobojlije su očekivali više jer su nakrali i oteli najmanje 10.000 glasova za Dodika, a očekivali su veću nagradu", napominje Vukanović.

  • Politika

  • 13. Nov. 2022  

  • 0

"Vlada RS, kao i sve druge institucije, postale su običan plijen moćnika Partije, a iza očiju javnosti vodi se pravi rat i borba za funkcije. Dok te mami šećerom te vabi a kad te namami i vode ti zabrani, a pitanje je dana kada će dobiti od šefa nogu u tur i biti proglašeni mangupima", piše političar Nebojša Vukanović na svom blogu.

Raspodjelom plijena najviše su nezadovoljne Dobojlija i grupa Obrena Petrovića, koja je očekivala da će dobiti mjesto premijera ili ministra finansija, ali su dobili šipak i fotelju ministra (ne)pravde umjesto Antona Kasipovića. Nepravdu će kao ministar dijeliti Miloš Bukejlović, kadar i zet Obrena Petrovića, suprug poslanice Nine Bukejlović, ali to je isuviše malo za apetite Obrena i Dobojlija koji su očekivali više jer su nakrali i oteli najmanje 10.000 glasova za Dodika i očekivali su veću nagradu.

Obren je od Dodika tražio da za premijera imenuje raspopa Borisa Jerinića, ali je bio glatko odbijen, a posle toga predlagao je Miodraga Mišića, direktora Nove banke u Doboju, za ministra finansija, ali na kraju je dobio utješno mjesto za zeta.

Sastav marionetske Vlade je nebitan, bira je jedan čovjek, ključna je poslušnost, odanost i spremnost da se izvrši svako naređenje, a kome će pripasti koja uloga u predstavi znaćemo uskoro.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...