POTRES U REDOVIMA OPOZICIJE: Hoće li Jelena Trivić zbog sukoba sa Draškom Stanivukovićem napustiti stranku…

Analitičari smatraju da su ovo sukobi koji su postojali i ranije, te da je pojedinim opozicionarima već dosadilo da budu opozicija i da svako želi dio kolača u vlasti i jednu od fotelja.

  • Politika

  • 14. Nov. 2022  

  • 3

Šta se dešava u opozicionom SDS-u i PDP-u pitanje je koje postavljaju mnogi. Pljušte međusobne optužbe za izborni poraz. S jedne strane, lider SDS-a potvrđuje ostavku na mjesto predsjednika stranke, dok u PDP-u tenzije rastu pred unutar stranačke izbore između Draška Stanivukovića i Jelene Trivić. Analitičari ocjenjuju da su sukobi već postojali, a kulminirali su izbornim rezultatom.

Nakon izbora, maske su očigledno pale i ogolile stvarno stanje unutar PDP-a prije unutarstranačkih izbora i borbe za novog šefa ove stranke. I to sve preko društvenih mreža. Nakon TV istupa aktuelnog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića o Jeleni Trivić, oglasila se i ona, optuživši ga da ju je rušio na izborima zajedno s Miloradom Dodikom.

"O njegovim manipulacijama ćutim već više od godinu dana jer nisam htjela razočarati narod koji to donedavno ne bi razumio, ali pošto se gospodin „simbioza“ sam počeo ratotkrivati i raditi po nalogu svog stvarnog šefa, Dodika, nema razloga da i ja dalje ćutim", kazala je Jelena Trivić.

Ubrzo je stigao i odgovor Stanivukovića.

"Ako bi me politika ikada pokušala natjerati da tako ružno pričam i iznesem toliko laži o onima sa kojima sam rastao, sazrijevao i sve ovo prolazio, molio bih Boga da stanem, odustanem i napustim politiku. Ništa nije vrijedno tog spuštanja ispod ljudskog dostojanstva", kazao je on.

I u SDS-u prethodnih dana burno. Nakon ostavki kompletnog predsjedništva stranke, lider partije Mirko Šarović potvrdio ostavku na ovu funkciju. Do okončanja unutarstranačkih izbora stranku će voditi Milan Miličević. Pojavile su se i medijske špekulacije da su na sjednici glavnog opdbora pojedini SDS-ovci naveli da zvanična politika Beograda neće podržati SDS dok je na njenom čelu Šarović.

"Svi ostajemo na okupu, stranka iz ovog treba da iziđe samo jača i ja dajem punu podršku takvom procesu. Našli smo takvu osobu koja će stranku voditi i dalje u uspjeh.Zašto smo ovo sve uradili.zato što kad niste zadovoljni rezulattom morate činiti promjene. Nećemo vakum, pred nama su zadaci poput NSRS, oko konstituisanja vlasti i ne želimo da izgubimo korak u cijeloj priči", kazao je Šarović.

Analitičari smatraju da su ovo sukobi koji su postojali i ranije, te da je pojedinim opozicionarima već dosadilo da budu opozicija i da svako želi dio kolača u vlasti i jednu od fotelja.

Sve su češće spekulacije o raspletu unutar PDP-a, a izvori iz te stranke tvrde kako bi Jelena Trivić zbog otvorenog sukoba sa Draškom Stanivukovićem mogla napustiti tu stranku.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...