ŠOKANTNE PORUKE SINA RATNOG ZLOČINCA RATKA MLADIĆA: "Vratiti oduzeto Republici Srpskoj…"

"I da se konačno svi posvetimo razvoju, miru i radu, a ne nastavljanju ratovanja drugim sredstvima", izjavio je Mladić.

  • Vijesti

  • 14. Nov. 2022  

  • 13

Darko Mladić, sin ratnog zločinca Ratka Mladića, govorio je za Srnu povodom godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"I da se konačno svi posvetimo razvoju, miru i radu, a ne nastavljanju ratovanja drugim sredstvima", izjavio je Mladić.

"Međutim, nažalost, pod uticajem, prije svega NATO zemalja, očigledno je da se ruši Dejtonski sporazum od samog njegovog nastanka i da mu nije ni data šansa da profunkcioniše onako kako je bilo dogovoreno", rekao je Mladić.

"Žalosno je što neke sile, koje su bili garanti Dejtonskog sporazuma, nisu radile u pozitivnom smislu na njegovom funkcionisanju, nego su od samog starta počele da ga mijenjaju, krive i da ga pretvaraju u nešto što nije trebalo da bude", rekao je Mladić.

"I da se ono što je u međuvremenu oduzeto - vrati Republici Srpskoj, što joj pripada, kako bi došli do nekakvog načina da BiH funkcioniše na dobrobit svih. Ne vidim drugi put, osim da se vraćamo na izvorni Dejton i da probamo da nađemo nekakav minimalni konsenzus da svi bolje žive u BiH", kazao je sin ratnog zločinca Ratka Mladića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...