PREDSJEDNIK VSTV-a POJASNIO: Mora se osigurati da dokazi iz Sky aplikacije budu zakoniti

Na kraju je Lagumdžija rekao da se nada da će kroz predmete koji će uslijediti zbog ove dvije aplikacije obračunati sa kriminalom u BiH.

  • Vijesti

  • 16. Nov. 2022  16. Nov. 2022

  • 0

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, Halil Lagumdžija kazao da je možda došlo do loše interpretacije njegovih ranijih izjava o Sky aplikaciji i dokazima koje iz te aplikacije pribavljaju nadležni organi.

“Niko nije reako da je korištenje tih dokaza pribavljenih putem tih aplikacija nezakonito. To niko nije rekao. Samo se mora voditi računa da se obezbjedi da dokazi koji potiču iz tih aplikacija budu zakoniti. Ja sam siguran da će jedan od argumenata odbrana biti isticanje prigovora nezakoistosti dokaza”, naveo je Lagumdžija.

Na kraju je Lagumdžija rekao da se nada da će kroz predmete koji će uslijediti zbog ove dvije aplikacije obračunati sa kriminalom u BiH.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...