"A GAĆE NA ŠTAPU": Vučić se pohvalio da ima dovoljno struje i plina da građani mogu hodati u gaćama po kući

Vučić je rekao da je to velika potrošnja pri temperaturi od 15 stepeni, da stvari nisu lagane, ali da su pripreme bile i za težu situaciju.

  • Regija

  • 17. Nov. 2022  

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za novinare poslije skupa "Mogućnosti ulaganja u obnovljive izvore energije na Zapadnom Balkanu" da je u srijedu potrošeno 11 miliona kubnih metara plina i 2,6 miliona kubnih metara plina iz rezervi koje se nalaze u Mađarskoj.

Vučić je rekao da je to velika potrošnja pri temperaturi od 15 stepeni, da stvari nisu lagane, ali da su pripreme bile i za težu situaciju.

“Uspjeli smo da obezbijedimo da ljudi imaju i struje i gasa, da hodaju u gaćama i majicama po kući, da niko neće džemper da obuče, jer su temperature po 22 i 23 stepena ili 25 stepeni“, rekao je Vučić, dodavši da će sutra pojeftiniti benzin i dizel u Srbiji.

On se požalio i na to da nailazi na otpor kada država odluči da negdje radi na vjetroelektranama i solarnim elektranama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...