PREMIJER KOSOVA ALBIN KURTI PORUČIO: "Optimista sam po pitanju tablica, Beograd prilično opstruktivan"

Ponovio je i da je potreban „konačan sporazum (Kosova) sa Srbijom za normalizaciju odnosa, uz obostrano priznanje“.

  • Regija

  • 18. Nov. 2022  18. Nov. 2022

  • 0

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je u Estoniji da je optimista po pitanju problema zamjene registarskih tablica na sjeveru Kosova i mogućih tenzija, i da njegov zamjenik Besnik Bisljimi o tome pregovara.

Kurti je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerkom Estonije Kajom Kallas, rekao da čeka šta će pregovori donijeti te dodao da je „pristup Beograda prilično opstruktivan i destruktivan“.

Kazao je da je Bisljimi „u redovnoj i intenzivnoj“ komunikaciji sa Briselom da se to pitanje riješi.

“Vidjećemo koliko ćemo biti uspješni u ovim novim pregovorima”, kazao je.

Prema njegovim riječima, Vlada Kosova daje sve od sebe da održi zakonitost i ustavnost i mir i sigurnost.

Podvukao je da Beograd „naređuje Srbima da napuste institucije“ koje, kako je kazao, ne pripadaju samo aktuelnoj vladi, već Kosovu.

Ponovio je i da je potreban „konačan sporazum (Kosova) sa Srbijom za normalizaciju odnosa, uz obostrano priznanje“, prenosi portal Analitika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...