ALBIN KURTI JOŠ JEDNOM PODSJETIO: "Srbiji nedostaje prihvatanje pravde za zločine tokom rata na Kosovu"

"Kao Vlada Republike Kosovo, ponavljamo našu posvećenost da ne prestanemo da tražimo rasvjetljavanje istine i pravde za ratne zločine", napisao je Kurti.

  • Regija

  • 01. Apr. 2024  

  • 2

Premijer Kosova Albin Kurti zatražio je od pravosuđa da se pozabavi slučajevima zločina protiv Albanaca tokom rata, insistirajući na hitnosti, jer su kako kaže, “svjedoci sve stariji”, prenosi RTS.

"Nadam se da ćemo deponovati što više dokaza o zločinima počinjenim ovdje na Kosovu. U međuvremenu, još jednom pozivam pravosuđe odavde da se hitno pozabavi slučajevima počinjenim tokom rata, jer ovi zločini nikada nisu zastarjeli, već su svjedoci sve stariji”, rekao je Kurti u Ljubeniću kod Peći, a prenose mediji u Prištini.

Dodaju da se u ovom selu obilježava 25 godina od ubistva 79 civila albanske nacionalnosti, te da su za to odgovorne srpske snage bezbjednosti.

Na Facebook stranici Kurti je naveo da "Srbiji i dalje nedostaje prihvatanje istine i pravde za zločine počinjene tokom rata na Kosovu".

"Kao Vlada Republike Kosovo, ponavljamo našu posvećenost da ne prestanemo da tražimo rasvjetljavanje istine i pravde za ratne zločine", napisao je Kurti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...