IRFAN ČENGIĆ SE OGLASIO: "Pozivam Schmidta da nametne zakon jer njegove odluke o rokovima u Parlamentu FBiH ne funkcionišu"

"Dobio sam stotine pisama i mailova majki djece sa autizmom koje su zabrinute sa novim tekstom zakona", kaže on.

  • Politika

  • 18. Nov. 2022  18. Nov. 2022

  • 1

Novoizabrani zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Irfan Čengić zatražio je od Doma naroda FBiH da konačno usvoji njegov Prijedlog izmjena i dopuna zakona o povećanju invalidnina, u skladu sa rokovima koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt

"Vlada FBiH je u nacrt novog zakona uključila moje izmjene i dopune da se povećaju invalidnine u FBiH te da bude osnovica od 80% minimalne plate a ne nominalni iznos kojim su OSI prevarene 2016. godine. Međutim procedura nacrta će trajati dugo, insistiram da se izmjene i dopune zakona koje sam predložio usvoje do kraja godine, jer je Predstavnički dom prije više od 100 dana usvojio zakon, a Dom naroda ga nije stavio na dnevni red. Pozivam Visokog predstavnika da nametne ovaj zakon, jer ga je predsjedavajući Doma naroda ismijao i napravio diletantom, jer ga nije stavio na dnevni red u rokovima koje je Schmidt propisao nametnutim Ustavom.

Ukoliko to ne učini onda će pokazati da su snage koje ga ismijavaju kao diplomatu i političara potpuno u pravu, a da njegove izmjene koje imaju za cilj prolaznost zakona kroz Parlament apsolutno ne funkcionišu.

Dobio sam stotine pisama i mailova majki djece sa autizmom koje su zabrinute sa novim tekstom zakona, svako pismo sam pročitao i obećavam da ću se boriti da niti jedno dijete ne ostane bez svojih prava ovim zakonom. Borbu ću voditi u federalnim institucijama ukoliko budem imenovan, ili na ulici zajedno sa vama. Javna rasprava je prilika da razjasnimo sve nedoumice", naveo je Čengić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...