AKCIJA SARAJEVSKE POLICIJE: Jedna osoba uhapšena, u pretresu pronađeni pištolj, spid, više tableta ecstasyja i marihuane

U akciji kodnog naziva "Lipa" pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a KS izvršili su pretres prostorija koje je koristio D.B. u sarajevskoj ulici Aleja lipa.

  • Hronika

  • 19. Nov. 2022  

  • 0

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a KS jučer su uhapsili D. B. (27), zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U akciji kodnog naziva "Lipa" pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a KS izvršili su pretres prostorija koje je koristio D.B. u sarajevskoj ulici Aleja lipa.

Prilikom pretresa prostorija pronađen je pištolj, oko pola kilograma opojne droge spid, više tableta ecstasyja, marihuana, kao i vage za precizno vaganje.

D.B. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD iz člana 238 Krivičnog zakona FBiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga) i člana 74 Zakona o nedozvoljenom držanju i nošenju oružja i municije.

Iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a KS saopćeno je da je provedenoj akciji obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...