UHAPŠEN DARIO ČUKIĆ ČUKA IZ TUZLE: Štampao lažne novčanice u Sarajevu

Obaviješteni su dežurni tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

  • Hronika

  • 05. Avg. 2023  

  • 0

Sarajevska policija uhapsila je dvojicu muškaraca zbog sumnje da su počinili krivično djelo krivotvorenje novca. Kod njih je pronađeno 4.340 KM krivotvorenog novca novca te 25 paketića marihuane, javlja Crna-hronika.info.

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije MUP-a KS lišili su slobode 31-godišnjeg D. Roić i 29-godišnjeg D. Č. zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga (član 239. stav 3. KZ FBiH) i Krivotvorenje novca (član 205. KZ BiH), saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvršen pretres stana

Obaviješteni su dežurni tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Izvršenim ličnim i pretresom stana koje koriste osumnjičeni, pronađeno je i izuzeto:

– 25 (dvedesetpet) PVC paketića sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu,

– 4.340 KM u raznim apoenima – novčanice koje svojim izgledom asociraju da je riječ o krivotvorenom novcu,

– 58 odštampanih listova – novčanica u raznim apoenima, nedovršene obrade krivotvorenih novčanica,

-laptop,

-dva mobitela,

-drugi predmeti od interesa za istragu.

Osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a D. Č. će biti predat u nadležnost Sudske policije zbog za njim raspisanih centralnih potraga Suda BiH. Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela.

Jedan od uhapšenih je Dario Čukić Čuka, za kojim je raspisana potjernica jer se nije javljao na izdržavanje kazne, potvrdio je za portal “Avaza”, njegov advokat Omar Mehmedbašić.

– On se nakon hapšenja branio šutnjom – kazao je za portal “Avaza” advokat Mehmedbašić

Prije hapšenja protiv Čukića je podignuta nova optužnica za krivotvorenje novca.
Osuđen prošle godine

Optuženi Dario Čukić, nadimka Čuka, rođen 1994. godine u Tuzli, u potpunosti je 13. decembra prošle godine, sporazumno priznao krivnju za krivično djelo krivotvorenja novca.

Sukladno sporazumu, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od 1 godine i 5 mjeseci zatvora.

Od optuženog će se oduzeti veća količina krivotvorenog novca, koji je optuženi tokom 2020. godine, radi puštanja u opticaj u BiH, pribavio od njemu poznate osobe, u valutama Euro i USD, u iznosu većem od 16 000 eura i 21 000 USD.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...