DOLAZI U VRIJEME KADA EVROPSKA KOMISIJA, DALA PREPORUKU ZA KANDIDATSKI STATUS NAŠOJ ZEMLJI: Varhelyi stiže u posjetu BiH

Za razliku od prošlog puta, Varhelyi će sada ipak sačekati da prođe praznik - Dan državnosti, pa će onda u posjetu.

  • Politika

  • 19. Nov. 2022  19. Nov. 2022

  • 3

Za razliku od prošlog puta, Varhelyi će sada ipak sačekati da prođe praznik - Dan državnosti, pa će onda u posjetu.

Komesar za politiku susjedstva i proširenje Evropske unije Oliver Varhelyi trebao bi 28. novembra doputovati u Sarajevo, saznaje Politicki.ba.

Kako saznaje Politicki.ba njegova posjeta glavnom gradu Bosne i Hercegovine trebala bi trajati dva dana.

Za razliku od prošlog puta, Varhelyi će sada ipak sačekati da prođe praznik -  Dan državnosti, pa će onda u posjetu.

Još nisu poznati detalji njegove planirane posjete.

Prije godinu dana, kada je dolazio, emitirao je i upozorenje da bi, zbog blokada državnih institucija od Milorada Dodika, BiH mogla izgubiti 1,5 milijardi eura.

Nije se desilo.

Sada posjeta evropskog zvaničnika iz Mađarske dolazi u vrijeme kada je Evropska komsija dala preporuku za kandidatski status naše države.

Čelnici 27 država EU, okupljeni u Evropskom vijeću, trebali bi na samitu 15. i 16. decembra odlučiti da li će odobriti takvu odluku. Šanse su velike, ali se i u ovom tijelu odlučuje konsenzusom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...