NOVA ODLUKA VLASTI: Kosovska policija od utorka počinje kažnjavanje vozača sa srbijanskim registarskim oznakama

Do sada je policija izricanja opomene, a tako će biti i sutra, 21. novembra.

  • Regija

  • 20. Nov. 2022  

  • 4

Provjeravanje i kontrola vozila sa srbijanskim tablicama koji se nalaze na sjeveru Kosova počet će sutra, a kosovska policija je najavila da će od utorka krenuti sa izricanjem kazni.

"Kažnjavanje vlasnika vozila sa srbijanskim registarskim oznakama sa početnim slovima gradova na u iznosu od 150 eura počet će od utorka, 22 novembra", saopćeno je iz kosovske policije.

Kako dalje prenose kosovski mediji, do sada je policija izricanja opomene, a tako će biti i sutra, 21. novembra.

"Nakon ovog datuma, od 22. novembra do 21. januara 2023. godine, za sve vlasnike vozila koja se kreću na teritoriji Kosova sa takvim registarskim tablicama, prema zvaničnoj odluci, kosovska policija će početi sa izricanjem novčane kazne u skladu sa zakonima koji su na snazi", zaključili su u svom saopćenju.

 Dodaje se da je, od 1. novembra, kada je počelo izricanje opomena za vlasnike automobila sa srbijanskim registarskim oznakama pa do danas, izrečeno oko 1.740 opomena. 

Podsjetimo, riječ je o odluci o preregistraciji vozila sa oznakama "PR", "KM", "PZ", "GL", "UR", "PE", "DA" ili "ĐA" na kosovske registarske oznake, koja se sprovodi kroz više faza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...