JOE BIDEN DANAS PUNI 80 GODINA: Oborio rekord u SAD

U Bijeloj kući jučer je održano vjenčanje predsjednikove unuke, a već danas, u čast Bidenovog rođendana, njegova supruga Jill organizuje proslavu sa zakuskom

  • Svijet

  • 20. Nov. 2022  

  • 0

"Američki predsjednik Joseph Biden danas puni 80 godina i postat će prvi predsjednik u historiji SAD koji će vladati u osmoj deceniji života.

U Bijeloj kući jučer je održano vjenčanje predsjednikove unuke, a već danas, u čast Bidenovog rođendana, njegova supruga Jill organizuje proslavu sa zakuskom, prenosi Reuters.

S obzirom da je Biden najstarija osoba na funkciji predsjednika SAD, trka za Bijelu kuću 2024. godine je novina za američko društvo. Američka demokratija stara 250 godina i američka kultura slave mladost, ali milioni Amerikanaca, uključujući i predsjednike, aktivno su zaposleni i poslije 65. godine, što je preko starosne granice za penzionisanje.

Ronald Reagan je imao 77 godina kada je napustio Bijelu kuću, a Biden bi u slučaju da se izbori i za drugi mandat, imao 86 godina po napuštanju predsjedničkog položaja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...