TUŽNA ISPOVIJEST OCA NASTRADALOG DJEČAKA IZ SANDŽAKA: "Elvir se igrao ispred kuće i upao u rijeku" (VIDEO)

Ova porodica godinama živi u nehumanim uslovima. 

  • Hronika

  • 21. Nov. 2022  

  • 1

Elvir Đugatan (2) iz Tutina, koji se utopio danas oko 16 sati, pronađen je nekoliko kilometara nizvodno. Dječak se igrao sa svojim bratom ispred barake u kojoj živi sa svojom porodicom.

"Igrao se sa svojim bratom i poklizao se… Upao je u vodu koja ga je odnijela. Trčao sam za njim, pokušavao sam da ga izvučem ali nisam uspio. Više ga nisam vidio, voda ga je potopila", kaže za Infolid dječakov otac Severdžan Đugatan.

Nakon tri sata tijelo dječaka pronađeno je kod auto moto kluba. Iz vode su ga izvukli pripadnici policije i vatrogasne službe.

"Velika nas je tragedija zadesila, ugasio se mlad život, ne znam kako ćemo ovo izdržati. Nekoliko puta su nam djeca upadala u tu rijeku, živimo pored nje, ali smo uspijevali da ih spasimo. Sada nisam uspio. Nemam gdje da živim, zato sam ovdje", kaže Severdžan za Infolid. 

On nema novca da sahrani svoje dijete pa će troškove dženaze snositi Islamska zajednica i JKP Čistoća.

"Ukopat ćemo ga sutra na groblju Gazilar u Novom Pazaru. Islamska zajednica i muftija IZUS Mevlud Dudić, kao i JKP Čistoća i direktor Armin Mehović, izašli su nam u susret i nećemo imati troškova oko dženaze", rekao je Severdžan koji ima još petoro djece.

Ova porodica godinama živi u nehumanim uslovima. Baraka je smještena pored rijeke, prokišnjava…

"Ovde živim sa djecom, majkom, cijela porodica. Niko nam ne pomaže. Bila je danas predsjednica skupštine opštine Tutin, Fazila Berović, ona je obećala pomoć. Bar da sačuvam preostalu djecu, da mi se i ona ne utope" kaže Severdžan.

Radiosarajevo.ba

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...