TREBAT ĆE VAM I KAMERA: Google u svoje Karte donosi proširenu stvarnost

Google dodaje mogućnost proširene stvarnosti u svoje Karte, a ona će korisnicima omogućiti da uživo saznaju više o tome što se nalazi u okolini gledajući kroz kameru mobitela.

  • HiTec

  • 22. Nov. 2022  22. Nov. 2022

  • 0

Novitet na Kartama u Googleu su nazvali Search with Live View, a prikazat će vam stvari poput lokacija kafića ili bankomata kroz objektiv kamerice.

Ako se nađete u gradu u kojem je dostupno pretraživanje s ovakvim prikazom uživo, potrebno je dodirnuti na kameru u traci za pretraživanje Google Karata, pa usmjerite kameru mobitela prema zgradama i mjestima u blizini.

Google je najavio da će se ovaj novitet početi uvoditi sljedeće sedmice u Londonu, Los Angelesu, New Yorku, Parizu, San Franciscu i Tokiju, i to na Androidu i iOS-u.

Kompanija također radi na još nekoliko ažuriranja Google Karata. Ako ste u potrazi za stanicom za punjenje električnih vozila, moći ćete postaviti pretragu "brzo punjenje", a koja će vam pomoći pronaći stanice s punjačima od 50 kW ili više.

 (Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...