IVICA DAČIĆ DOLIJEVA ULJE NA VATRU: „Srbi bi to smatrali pokušajem da se vojno zauzme sjever…“

"Mnoge zemlje imaju taj prefiks Republika, ali rijetko kada insistiramo da negdje to piše, rekao je Dačić.

  • Regija

  • 23. Nov. 2022  

  • 3

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je danas da je međunarodna zajednica došla do kraja moguće tolerancije prema Prištini „i nema više gdje“, a Beogradu je, navodno, rečeno da više nema obaveza iz dijaloga koje nisu ispunjene i „mole“ da se učestvuje u dijalogu kada on bude organizovan.

Evo već danas su glavni pregovarači, Petar Petković i Besnik Bislimi, pozvani u Brisel da nastave tehnički dijalog, kazao je Dačić u jutarnjem programu TV Pink i dodao da je najvažnije sačuvati mir.

-Mi nismo rekli da smo odbili njemačko-francuski plan, rekli smo da je neprihvatljivo da mi podržimo Kosovo u Ujedinjenim nacijama, spremni smo na dijalog, poručio je Dačić.

-Nemoguće je da albanski policajci dođu na sjever Kosova da naplaćuju kazne, to bi bilo kao kada bi saobaraćajac iz Srbije regulisao saobraćaj u Prištini.

Albanski policajci neće moći da dođu na sjever, jer Srbi na to gledaju kao na priču o nekakvom suverenitetu. To bi Srbi smatrali pokušajem da se vojno zauzme sjever i to nikad neće priznati, niti će tamo priznati nezavisnu državu Kosovo, rekao je Dačić.

-Nije Kurtiju stalo do tablica da bi regulisao registraciju automobila, već želi da na njima piše „Republika Kosovo“. Mnoge zemlje imaju taj prefiks Republika, ali rijetko kada insistiramo da negdje to piše, rekao je Dačić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...