PROCURILE NOVE INFORMACIJE: Veliki pritisak međunarodnih zvaničnika na Ustavni sud BiH zbog apelacije Željka Komšića

"Zbog pritiska međunarodnih zvaničnika postoji mogućnost da Ustavni sud samo razmotri 'privremenu mjeru' koja bi bila odbačena. Meritum bi, u tom slučaju, bio razmatran naknadno", saznaje portal "Istraga". 

  • Vijesti

  • 23. Nov. 2022  23. Nov. 2022

  • 7

Iako su brojni mediji danas objavili da će na dnevnom redu Plenarne sjednice Ustavnog suda Bosne i Hercegovine koja je zakazana za 1. i 2. decembar biti razmatrani zahtjevi Šefika Džaferovića, bivšeg člana Predsjedništva BiH i Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH, za ocjenu ustavnosti izmjena Ustava FBiH i Izbornog zakona BiH koje je u izbornoj noći nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt, posljednje informacije ne idu u tom smjeru. 

Prema informacijama portala "Istraga", još uvijek nije poznato da li će na Plenarnoj sjednici Ustavnog suda BiH biti razmatran meritum Komšićevog Zahtjeva za ocjenu ustavnosti odluka OHR-a. 

"Zbog pritiska međunarodnih zvaničnika postoji mogućnost da Ustavni sud samo razmotri 'privremenu mjeru' koja bi bila odbačena. Meritum bi, u tom slučaju, bio razmatran naknadno", saznaje portal Istraga. 

Vlasti bi, piše isti portal, bila formirana po odredbama Ustava FBiH koje je nametnuo OHR, a nakon formiranja vlasti Ustavni sud bi sporne odredbe proglasio neustavnim.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...