OPET PROBLEMI SA...: Ponovo se odgađa puštanje u promet mosta na Savi?

Granični prelaz na bh. strani je u potpunosti završen.

  • Ekonomija

  • 24. Nov. 2022  24. Nov. 2022

  • 1

Zbog pojačanog priliva migranata u zemlje EU moglo bi ponovo doći do odgađanja otvaranja mosta na Savi kod Bosanske Gradiške, koji bi povezao Banjaluku s auto-putem Zagreb - Beograd.

Iako problem s migrantima ne može direktno utjecati na dinamiku radova na infrastrukturi oko mosta, prenose Nezavisne novine, moguće odgađanje prijema Hrvatske u Schengen zbog pitanja migranata bi moglo dovesti do odgađanja izgradnje graničnog prelaza na hrvatskoj strani, bez čega nema puštanja mosta u saobraćaj.

Granični prelaz na bh. strani je u potpunosti završen, a dio se već koristi za teretni saobraćaj koji se onda dalje preusmjerava na stari prelaz u centru Bosanske Gradiške. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...