DURAKOVIĆ NA SVEČANOSTI U BANJOJ LUCI: "Večeras smo ovdje da pokažemo svima da je BiH malo šira od onoga što zamišljaju"

"Danas imamo različite politike pa i tako ovakve retrogradne, ali i ovu koju mi vodimo, a to je politika mira i niko nam ne može zabraniti da volimo našu državu pa ni Cvijanović ni Dodik”, kaže on.

  • Politika

  • 25. Nov. 2022  25. Nov. 2022

  • 5

Akademija posvećena Danu državnosti Bosne i Hercegovine i ove godine se održava u Banjaluci u organizaciji SDP-a. Njoj, između ostalih zvaničnika, prisustvuje i Ćamil Duraković, potpredsjednik Republike Srpske koji je rekao da je večerašnja ceremonija dokaz da je BiH malo šira nego što pojedini misle.

“Ovo je drugi put da svi oni koji žive u ovom entitetu sebe doživljavaju Bosancima i Hercegovcima. Svi mi koji volimo ovu zemlju želimo na jedan ovakav način pokazati da države ima na cijelom njenom teritoriju. Mi smo ovdje u Banjaluci i kao predstavnici naroda, lično ja kao potpredsjednik entiteta RS. Večeras sam ovdje da pokažemo svima da je BiH malo šira od onoga što zamišljaju ili što smatraju da bi trebala biti”, naveo je Duraković.

Dalje je istakao da je 25. novembar datum kojim se šalje poruka o multietničnosti BiH.

“I upravo iz tog razloga se osjećamo slobodno i u Banjaluci i svim drugim gradovima BiH. Zbog toga smo večeras ovdje da pošaljemo poruke i damo podsticaj multietničnoj BiH koja treba imati prostora za sve one koji u njoj žive”, naglasio je Duraković.

S obzirom na to da je općepoznato da lideri u RS ne prihvataju 25. novembar kao Dan državnosti BiH pa se to tako prenijelo i u bojkot svečanosti povodom tog praznika, danas su još jednom predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i Milorad Dodik, predsjednik RS negirali njegovo obilježavanje naglašavajući da on nije državni.

“To je njihovo političko mišljenje, ali historijske činjenice su drugo što se sigurno naši preci koji su prisustvovali ZAVNOBiH-u ne bi složili. Danas imamo različite politike pa i tako ovakve retrogradne, ali i ovu koju mi vodimo, a to je politika mira i niko nam ne može zabraniti da volimo našu državu pa ni Cvijanović ni Dodik”,  zaključio je Duraković u razgovoru za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...