BIVŠI "ŽELJOVAC" RADE BOGDANOVIĆ UNIŠTIO PIKSIJA: "Srbija je igrala bez selektora, je li Stojković ikada gledao šta radi Mourinho kad vodi 3-1?!"

"Mi smo odigrali utamicu bez selektora na klupi! Nikada nisam vidio da neko lošije vodi reprezentaciju na nekom velikom takmičenja kao Stojković danas. Bilo je užasno“, rekao je Bogdanović za Radio-televiziju Srbije.

  • Sport

  • 28. Nov. 2022  

  • 7

Rade Bogdanović, nekadašnji igrač sarajevskog „Željezničara“ i mnogih evropskih klubova, nije štedio Dragana Stojkovića-Piksija, selektora reprezentacije Srbije, nakon što je njegova ekipa odigrala neriješeno 3-3 protiv Kameruna na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

„Mi smo odigrali utamicu bez selektora na klupi! Nikada nisam vidio da neko lošije vodi reprezentaciju na nekom velikom takmičenja kao Stojković danas. Bilo je užasno“, rekao je Bogdanović za Radio-televiziju Srbije.

"Izjednačiš, pa povedeš dva razlike i nastaviš igrati visoko prema protivničkom golu. Kod oba gola Kameruna pet igrača Srbije je bilo oko njihovog šesnaesterca. Umjesto da zvizne sa klupe, i kaže: hajmo sad sačuvati prednost, povlačite se. Pa, čovječe, jesi li ikada gledao šta radi Mourinho kad vodi dva razlike?! Povuče se, zatvara utakmicu. Bayern iz Minhena kad vodi 3-1, promijeni formaciju, zatvori se i čeka eventualnu kontru za 4-ti gol. Nisu igrači ni za šta krivi, oni su bili fizički nespremni, a i zato je kriv onaj koji sjedi na klupi“, ogorčeno je komentirao Rade Bogdanović.

/“SB“ RTS/

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...