DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI NE KRIJE RAZOČARENJE: "Uradili smo ono što na SP ne smijete"

Selektor Srbije svoje razočarenje prenio je kroz izjave u medijima.

  • Sport

  • 28. Nov. 2022  

  • 3

Selektor Srbije Dragan Stojković bio je razočaran nakon remija protiv Kameruna, posebno zbog činjenice da je prokockana prednost od 3:1.

Selektor Srbije svoje razočarenje prenio je kroz izjave u medijima.

“Samo mi znamo kako je nama trenerima. Osjećamo veliku frustraciju, nakon vodstva Kameruna pronašli smo svoju igru, zasluženo poveli. Imali smo prednost 3:1, to je velika prednost na ovom nivou fudbala. Treba biti pametan, inteligentan, privesti igru ​​kraju kako želiš. Mislim da su nas neke greške skupo koštale, kod drugog i trećeg gola Kameruna. Apsolutno nepotreban izlazak iz zadnje linije, pokušaj pravljenja ofsajda, to je na ovom nivou zabranjeno. Za nijansu smo bolji od Kameruna, ali bilo je 3:3. Šta je tu je, idemo dalje…”, prvi su dojmovi Dragana Stojkovića Piksija, koji je potom dodao:

“Uspjeli smo stvoriti kolosalne prilike. Mitrović je imao stativu, ne znam kako je uspio promašiti nakon šanse koju je imao. Veseli me činjenica da smo ekipa koja može stvarati šanse. Raduju me tri postignuta gola, ali ne i to što smo primili toliko, to moramo analizirati. Moram napomenuti da smo imali prisilne izmjene, iz igre su morali izaći Pavlović i Veljković, dva centralna defanzivca. Ali to nije alibi. Uglavnom, osjećam se krivim što moram mijenjati igrače zbog ozljeda.”

Srbija će za prolaz u osminu finala SP-a trebati pobjedu protiv Švicarske i pobjedu Brazila protiv selekcije Kameruna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...