NOVI RAZGOVORI U SRIJEDU: Nema dogovora SDP-a i opozicije iz RS o izboru delegata u Dom naroda BiH

Podsjećamo, ključnu ulogu u izboru delegata iz RS odigrat će poslanici Pokreta za državu koji, između ostalog, dolaze iz SDP i imaju svog kandidata a to je Vojin Mijatović.

  • Politika

  • 28. Nov. 2022  

  • 2

Nakon sastanka SDP sa opozicijom iz bh. entiteta Republika Srpska, saopćeno je da dogovora nema u odnosu na izbor delegata u Domu naroda BiH odnosno ko će koga podržati.

 

Milan Miličević, v.d. predsjednik SDS-a kaže da dogovora nema i da će se sve znati u srijedu kada je zakazana sjednica Narodne skupštine RS o izboru delegata u Dom naroda BiH.

“Nismo napravili nikakav dogovor. Jesmo razgovarali, sa ozbiljnim namjerama, ali nije postugnut nikakav dogovor. Da li će on biti postignut znat će se u srijedu”, kazao je Miličević.

Ranije su se pojavile informacije da je opozicija iz FBiH sa opozicijom iz RS dogovorala zajednički nastup u Vijeću ministara BiH što je Miličević demantovao.

“Sa SDS nisu vođeni takvi razgovori (…) Takva matematika da budemo u Vijeću ministara BiH postoji ali u smislu boljeg životnog standarda”, objasnio je Miličević.

Borenović: Dodik ne treba dobiti ključ u Domu naroda BiH

Za Branislava Borenovića iz PDP-a bitno je da Dodik ne dobije ključni mehanizam odnosno četiri delegata iz RS u Domu naroda BiH.

“Imati ključ i ključ i RS, FBiH i BiH u svojim rukama i on odlučuivati da li će on otključati i zaključati i da li će dobro raspoloženje probuditi ili ne”, istakao je Borenovića.

Za Borenovića je bitno da se razgovara o bitnim temama kako građani ne bi odlazili iz BiH.

Podsjećamo, ključnu ulogu u izboru delegata iz RS odigrat će poslanici Pokreta za državu koji, između ostalog, dolaze iz SDP i imaju svog kandidata a to je Vojin Mijatović.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...