NEVJEROVATNO: Pogledajte kako je Ronaldo i nakon utakmice tvrdio da gol treba pripisati njemu…

On je pokušavao pokazao kako ga je lopta dirala po vršku glave te da pogodak treba biti pripisan njemu.

  • Sport

  • 29. Nov. 2022  

  • 0

Nakon samo dvije utakmice u grupi H Svjetskog prvenstva u Katru Portugal je izborio mjesto u osmini finala. To je postigao savladavši Urugvaj rezultatom 2:0, a strijelac oba gola bio je Bruno Fernandes.

Iako, prvi gol je kao takav određen tek desetak minuta kasnije. Dotad je kao strijelac naveden Cristiano Ronaldo. Iako se činilo da je on, nakon Fernandesova ubačaja, skočio te lagano glavom zahvatio loptu, ipak se ispostavilo da Ronaldo loptu nije dirao.

Ronaldo je taj pogodak proslavio u svom stilu pa nikome nije palo na pamet sumnjati da je upravo on pogodio mrežu. No uskoro je snimka potvrdila kako Ronaldo loptu nije dirao, a to možete vidjeti.

Konačna potvrda FIFA-e došla je zahvaljujući senzorima na lopti, koji nisu ubilježili dodir. Naime, službena Adidasova lopta "Al Rihla" ima senzore koji reagiraju na dodir i daju informacije VAR sobi.

Nakon utakmice Portugalci su počeli slaviti, a među njima je bio i Ronaldo. Ipak, u jednom trenutku kamere su ga uhvatile u gestikulaciji prema nekome, nažalost ne znamo prema kome. On je pokušavao pokazao kako ga je lopta dirala po vršku glave te da pogodak treba biti pripisan njemu.

Pogledajte video.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...