PRIJATELJSKA UTAKMICA NA GRBAVICI: Igrači Konyaspora na teren istrčali u majicama sa likom Alije Izetbegovića (FOTO)

Fudbaleri Konayspora na ovaj način su izrazili poštovanje prema prvom predsjedniku samostalne države Bosne i Hercegovine, koji je preminuo prije 19 godina, javlja N1.

  • Sport

  • 29. Nov. 2022  29. Nov. 2022

  • 2

Željezničar i Konyaspor počeli su prijateljsku utakmicu od 18 sati na Grabavici, a fudbaleri turskog superligaša izašli su na zagrijavanja u majicama sa likom prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Fudbaleri Konayspora na ovaj način su izrazili poštovanje prema prvom predsjedniku samostalne države Bosne i Hercegovine, koji je preminuo prije 19 godina, javlja N1.

Turski sastav sezonu je okončao na trećem mjestu Super lige Turske, a trenutno za ekipu iz Konye igraju bivši članovi Plavih sa Grbavice Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović.

Još jedan fudbaler Želje, Rijad Bajić, bio je u prošlosti član kolonije igrača Željezničara u Konyasporu.

alt

alt

alt

Trenutno je 2:1 za turski tim. Ikpeazu i Pavičić pogađali su u prvih 13 minuta, a Hajdarević je smanjio na 1:2 u 22. minutu. U toku su posljednje minute prvog poluvremena.

Ibrahim Šehić napustio je igru u 38. minuti i dobio velike ovacije na Grbavici.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...