POVODOM NACIONALNOG PRAZNIKA: Evo koliko je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pomilovano ukupno zatvorenika

Predsjednik UAE-a Mohammed bin Zayed Al Nahyan izdao nalog za amnestiju za 1.530 zatvorenika.

  • Svijet

  • 29. Nov. 2022  29. Nov. 2022

  • 1

Čelnici Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) pomilovali su ukupno 2.570 zatvorenika povodom nacionalnog praznika Dana ujedinjenja.

Predsjednik UAE-a Mohammed bin Zayed Al Nahyan izdao nalog za amnestiju za 1.530 zatvorenika.

Lokalna novinska agencija WAM javlja da je Al Nahyan to učinio povodom 51. nacionalnog praznika Dana ujedinjenja kako bi osuđenici započeli novi život i usrećili svoje porodice.

I potpredsjednik UAE-a, premijer i emir Dubaija Mohammed bin Rashid Al Maktoum također je pomilovao 1.040 zatvorenika u svom emiratu,  prenosi AA.

Ujedinjeni Arapski Emirati sastoje se od sedam emirata koji su se ujedinili 2. decembra 1971. godine nakon britanskog povlačenja s tog područja.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...