ZLATKO DALIĆ U PROBLEMIMA: Ovo nikako ne odgovara reprezentaciji Hrvatske…

Hrvatska sutra igra ključnu utakmicu za prolaz u nokat fazu.

  • Sport

  • 30. Nov. 2022  

  • 1

Reprezentacija Hrvatske u četvrtak od 16 sati igra protiv Belgije posljednje kolo grupe F Svjetskog prvenstva. Hrvatskoj je i bod dovoljan da prođe grupu i izbori nokaut-fazu, dok Belgijancima igra pobjeda ili remi ako Kanada s velikom razlikom pobijedi Maroko. No, postoji jedna stvar koja Hrvatskoj nikako ne ide na ruku uoči osmine finala, ako do nje dođe. Naime, Hrvatska je u grupi F i u osmini finala se križa sa grupom E u kojoj igraju Njemačka, Španjolska, Japan i Kostarika.

Iako bi u posljednjem kolu po abecedi grupa E prva trebala igrati svoje utakmice, organizatori turnira odlučili su kako će na teren prvo timovi iz grupe u kojoj je Hrvatska, a od 20 sati će na teren ekipe iz grupe E. Razlog tome je TV gledanost i derbi između Belgije i Hrvatske.

Tako će timovi iz grupe E znati rasplet u grupi F i moći će u zadnjem kolu na neki način "birati" protivnika u osmini finala. Hrvatska će tako zbog rasporeda uoči zadnjeg kola biti uskraćena za jednu informaciju o nastavku turnira u odnosu na Španjolce i Nijemce, za koje se pretpostavlja da će proći dalje iz grupe E.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...