NAKON KRATKE BOLESTI: Preminula Christine McVie, pjevačica koja stoji iza najvećih hitova Fleetwood Maca

Fleetwood Mac je jedan od najpoznatijih rock bendova 1970-ih i 80-ih, koji su činili Mick Fleetwood, Christine i John McVie, kao i Lindsey Buckingham i Stevie Nicks.

  • Show

  • 30. Nov. 2022  30. Nov. 2022

  • 0

Preminula je pjevačica Christine McVie, dugogodišnja članica benda Fleetwood Mac, javlja Guardian. Imala je 79 godina.

Vijest o smrti potvrdila je njezina porodica. 

"U ime porodice Christine McVie, teška srca vas obavještavamo o njezinoj smrti. Molimo vas da poštujete našu privatnost u ovim teškim trenucima", stoji u njihovoj izjavi.

Dodali su da je preminula jutros u bolnici nakon kratke bolesti.

Napisala je neke od najpoznatijih pjesama benda, poput Little Lies, Everywhere, Don‘t Stop, Say You Love Me i Songbird. McVie se bendu pridružila 1971. godine pa ga napustila nakon 28 godina, da bi se u Fleetwood Mac opet vratila 2014. godine. Bila je klavijaturistica i pjevačica.

Od 1968. do 1976. godine bila je udana za basista Fleetwood Maca Johna McViea.

Britansko-američki rock sastav, osnovan u Londonu 1967. godine, prodao je više od 100 miliona ploča širom svijeta, što ih čini jednom od najuspješnijih grupa svih vremena. Fleetwood Mac je jedan od najpoznatijih rock bendova 1970-ih i 80-ih, koji su činili Mick Fleetwood, Christine i John McVie, kao i Lindsey Buckingham i Stevie Nicks.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...