NEVJEROVATNO: Argentinci slave promašeni penal Lionela Messija...

Reprezentacija Argentine plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Katru kao prvoplasirana u grupi C, ispred Poljske, Meksika i Saudijske Arabije.

  • Sport

  • 01. Dec. 2022  

  • 0

U odlučujućem dvoboju Gaučosi su pobijedili Poljake i čekirali vizu za nokaut fazu, kao pobjednik ove grupe, čime su izbjegli okršaj s aktuelnim svjetskim prvacima Francuzima.

Argentina će u osmini finala igrati protiv Australije, drugoplasirane reprezentacije iz grupe D, a u četvrtfinalu je čeka pobjednik utakmice Nizozemska - SAD.

Uspjeli su Argentinci izvojevati trijumf nad Poljskom unatoč promašenom penalu Lionela Messija u 39. minuti. Njegov udarac fantastično je odbranio poljski golman Wojciech Szczesny, ali Messija i suigrače to nije pokolebalo, nastavili su pritiskati i tražiti pobjedu do koje su u konačnici i došli.

Taj Messijev promašeni penal ne samo da nije skupo stajao Argentinu nego, naprotiv, zapalit će dodatnu iskru euforije na jugu južnoameričkog kontinenta.

Naime, još dok je utakmica trajala, pojavio se podatak vezan za promašaje jedanaesteraca od strane argentinskih velikana na svjetskim smotrama i prilično je nevjerovatan.

U oba navrata kad je Argentina osvajala naslov svjetskog prvaka, njihova tadašnja glavna zvijezda promašivala je udarac s bijele tačke u trećoj utakmici turnira. Godine 1978. Mario Kempes nije realizirao penal u utakmici trećeg kola protiv Italije, a osam godina kasnije, kad je Argentina po drugi put postala prvak svijeta, Diego Armando Maradona promašio je protiv Bugarske, također u susretu trećeg kola grupne faze.

Sada kada se to isto dogodilo i Messiju, ne treba dati puno mašti na volju da bi se zaključilo kakva priča je krenula među Argentincima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...